Garantie en nazorg

Garantieperiode
Elk paneel heeft zijn eigen standaard garantieperiode. Dit is af te lezen op de datasheet die u bij de offerte geleverd krijgt.

Wist u dat panelen vrijwel nooit stuk gaan door fabricagefouten. Als installateur heb ik om die reden nog nooit een garantieclaim op panelen ontvangen. De gevoelige onderdelen van een installatie zijn de omvormer en optimizers.

Bij schade aan het glas door transport of lekkage wordt het paneel vervangen*. In de praktijk komt dit laatste nauwelijks voor.
Indien de panelen zijn gelegd door een officieel installateur, maakt u aanspraak op fabrieksgarantie ofwel productgarantie.

JA Solar XL – 410 WP
Productgarantie fabrikant: 12 jaar
Vermogensgarantie fabrikant 90%: 10 jaar
Vermogensgarantie fabrikant 80%: 25 jaar
Afwijkend vermogen fabrikant: 0 tot 5%

ULICA Medium – 355 WP
Productgarantie fabrikant: 12 jaar
Vermogensgarantie fabrikant 90%: 10 jaar
Vermogensgarantie fabrikant 80%: 25 jaar
Afwijkend vermogen fabrikant: 0 tot 5%

Black Power XL – 400 WP
Productgarantie importeur: 5 jaar

Voelt u zich toch geruster bij een langere garantieperiode? Dan is het mogelijk garantie bij te kopen. De standaard veroudering van panelen valt niet onder de garantie.

*Zolang de voorraad strekt (in dezelfde kleur).


De zon schijnt!
De installateur is geweest, de misschien wel 24 zonnepanelen liggen op uw dak en u bent zo trots als een pauw. De volgende dag wordt u wakker en de zon schijnt. Bingo! U gaat naar buiten en u kijkt op uw dak hoe stralend de panelen erbij liggen. U bent er getuige van hoe de panelen elk glimpje zonnestraal opvangen en omzetten in energie. Wist u dat op bijna elk dak een bepaalde mate van kleurverschil waar is te nemen? De zon, de regen, de wolken. Een millimeter hoogteverschil kan al een andere tint opleveren. Dit is helaas niet te voorkomen.


Uitvalsbasis
Mocht er onverhoopt iets zijn, belt u dan gerust. En mocht Sents komen te vervallen, dan maken wij bekend waar wij onze panelen hebben aangeschaft. Het is altijd aan te raden de offerte/factuur te bewaren voor een snelle referentie.


Wilt u meer nuttige informatie lezen?
Leest u dan gerust onze pagina met waardevolle tips.


Zonnepanelen ook bij u, goed & goedkoop

Doen: zonnepanelen van Sents

Sents is werkzaam in Friesland

Friesland Friese mentaliteit zonnepanelen installatie garantie